Vanlige kvalitetsavvik ved dyptrykk og løsninger

sdfxsx
dfgvfd

I den langsiktige utskriftsprosessen mister blekket gradvis sin flytende, og viskositeten øker unormalt, noe som gjør blekket geléaktig. Den påfølgende bruken av gjenværende blekk er vanskeligere.

Unormal årsak:

1,Når løsemidlet i trykksverten fordampes, blandes duggen som genereres av den eksterne lave temperaturen inn i trykksvertet (spesielt lett å oppstå i enheten der forbruket av trykksverte er svært lite).

2, Når blekket med høy affinitet med vann brukes, vil det nye blekket tykne unormalt.

Løsninger:

1, Hurtigtørkende løsemidler bør brukes så mye som mulig, men noen ganger vil en liten mengde vann komme inn i trykksverten når temperaturen er høy og fuktig.Hvis det oppstår en unormalitet, bør nytt blekk fylles på eller skiftes ut i tide.Rester av blekk som brukes gjentatte ganger, bør filtreres eller kastes regelmessig på grunn av innblanding av vann og støv.

2, Diskuter unormal fortykkelse med blekkprodusenten, og forbedre blekkformuleringen om nødvendig.

Lukt (rester av løsemiddel): Det organiske løsemiddelet i trykksverten tørkes for det meste umiddelbart i tørketrommelen, men det gjenværende sporet av løsemiddelet vil stivne og overføres til den originale filmen for å forbli.Mengden høykonsentrasjonsrester av organiske løsemidler i trykksaken bestemmer direkte lukten til sluttproduktet.Om det er unormalt kan bedømmes ved å lukte på nesen.Selvfølgelig, med utviklingen av vitenskap og teknologi, har lukting gjennom nesen falt betydelig etter.For varer med høyere krav til løsemiddelrester kan det brukes profesjonelle instrumenter for å måle dem.

Unormal årsak:

1, Utskriftshastigheten er for høy

2, Iboende egenskaper til harpiks, tilsetningsstoffer og bindemidler i trykkfarger

3, Tørkeeffektiviteten er for lav eller tørkemetoden mangler

4, Luftkanalen er blokkert

Løsninger:

1. Reduser utskriftshastigheten på passende måte

2. Situasjonen med gjenværende løsemiddel i trykksverte kan forhandles med blekkprodusenten for å ta forholdsregler.Bruk av hurtigtørkende løsemiddel gjør at løsningsmidlet bare fordamper raskt, og har ikke stor effekt på å redusere restmengden av løsemiddel

3. Bruk hurtigtørkende løsemiddel eller lavtemperaturtørking (hurtigtørkende vil gjøre overflaten av blekket skorpe, noe som vil påvirke fordampningen av det indre løsningsmidlet. Sakte tørking er effektivt for å redusere gjenværende mengde løsemiddel.)

4. Siden det gjenværende organiske løsemiddelet også er relatert til typen av originalfilmen, varierer mengden av gjenværende løsningsmiddel med typen av originalfilmen.Når det er hensiktsmessig, kan vi diskutere problemet med løsemiddelrester med produsentene av originalfilm og blekk.

5. Rengjør luftkanalen regelmessig for å få den til å slippe ut jevnt


Innleggstid: 14-apr-2022